Wonen in Limburg: dit zijn de voordelen

De huizenmarkt van België is best lastig. Nooit eerder waren woningen zo duur als nu. Jonge starters hebben daarom steeds meer moeite om een huis te kopen en wijken noodgedwongen uit naar zogenaamd minder begeerlijke locaties. Maar zijn die locaties echt minder interessant om te wonen? Dat hangt eigenlijk af van wat je wil.

Doorgaans liggen de huizenprijzen hoger in de buurt van onze grootsteden. Zeker de omgeving van Antwerpen, waar de haven voor lucratieve werkgelegenheid zorgt, zijn woningen erg duur. Meer afgelegen locaties, zoals Limburg, zijn dan weer minder gegeerd en dus minder duur. Nochtans is het heerlijk wonen in Limburg.

Het groene Limburg

Limburg is een van onze groenste provincies. Vooral de fruitstreek rond Sint Truiden is erg mooi. Kleine dorpen met historische huizen liggen middenin de bloesemstreek. Maar ook het noorden van de provincie, de Maasstreek, is erg groen.

Wie rust en stilte zoekt, vindt wellicht in Limburg een goede thuis. Maar ook wie een meer stadse omgeving zoekt, zit goed in Limburg. Hasselt, Genk en Tongeren zijn allemaal kleine, gezellige steden. Regel dat verhuisbedrijf al maar!

Werken in Limburg

In de vorige eeuw was Limburg een mijnstreek. Er werd steenkool gemijnd. Dat maakte van Limburg een industriële streek met veel werkgelegenheid. Toen de mijnen sloten, was er een tijd minder werkgelegenheid, waardoor meer mensen uitweken naar Antwerpen en andere provincies.

Intussen in Limburg een provincie met veel potentieel én werkgelegenheid. Toerisme is bijvoorbeeld een belangrijke bron van inkomsten voor wie in Limburg woont. Limburg staat immers bekend om zijn prachtige fietsroutes, iets waar horeca uitbaters volop van kunnen profiteren. Maar ook wie in landbouw of nieuwe industrie wil werken, vindt er wel werk.

Van en naar Limburg

Tijdens de pandemie werd thuiswerken steeds belangrijker. Er wordt verwacht dat thuiswerken steeds meer de norm zal worden waar mogelijk. Dat wil zeggen dat je dus locatie onafhankelijk kan werken. Hierdoor hoef je dus minder rekening te houden met het woon-werkverkeer als je een huis wil kopen.

Wie wel nog op locatie werkt, kan gebruik maken van een vlotte treinverbinding. De meeste grote steden in Limburg hebben een treinstation vanwaar je naar overal in het land kan forenzen. Vanuit Limburg bereik je zo gemakkelijk Brussel, Antwerpen en Luik.

Limburg combineert dus een groene, landelijke sfeer met betaalbare woningen en goede werkgelegenheid. Allemaal goede redenen om de Limburgse huizenmarkt te bekijken. Heb je gekozen en is de zaak rond? Dan vind je heus wel een verhuisfirma in Limburg om je te helpen met verhuizen. Welkom in Limburg!

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *