Wat is het verschil tussen COVID-19 snelle en PCR-tests?

Testen op COVID-19 heeft een enorme waarde als het gaat om het proberen in te dammen van de verspreiding van het COVID-virus. Volgens Dr. Joseph Bustamante, Chief Medical Officer bij Memorial Healthcare, “kan de verscheidenheid aan testplatforms voor SARS-CoV-2 (het virus dat COVID-19 veroorzaakt) die vandaag beschikbaar zijn, nogal verwarrend zijn. Er zijn een aantal duidelijke aanwijzingen over welke test je moet krijgen en een aantal niet zo duidelijke redenen.”

WELKE SOORTEN TESTS ZIJN BESCHIKBAAR?

Er zijn in wezen twee grote categorieën van testen:

Antigeentest (vaak een sneltest genoemd). Deze test detecteert eiwitfragmenten die specifiek zijn voor het Coronavirus. De test kan worden gedaan in een kliniek, dokterspraktijk of ziekenhuis. De doorlooptijd van de resultaten is meestal zeer snel en in sommige gevallen kunnen de resultaten binnen 15 minuten worden gerapporteerd.

PCR-test. De PCR-test den haag wordt beschouwd als de “gouden standaard” voor de detectie van SARS-CoV-2. Deze test detecteert RNA (of genetisch materiaal) dat specifiek is voor het virus en kan het virus binnen enkele dagen na besmetting opsporen, zelfs bij mensen die geen symptomen hebben. De test kan worden gedaan in een kliniek, ziekenhuis of zelfs in uw auto. De doorlooptijd is langer, meestal 2-3 dagen, maar de uitslag kan al binnen 24 uur zijn. Wanneer er veel vraag naar is, kunnen de resultaten een week of langer op zich laten wachten.

WIE MOET EEN SNELTEST ONDERGAAN?

Sneltesten worden als het meest nauwkeurig beschouwd bij een patiënt die symptomen van COVID-19 heeft. Hoewel de sneltest u zeer snel resultaten kan geven, zijn de resultaten niet altijd nauwkeurig.

WAT BETEKENT FOUT-NEGATIEF OF FOUT-POSITIEF?

Bij mensen die geen symptomen hebben, kan het vals-negatieve percentage – wat betekent dat mijn test negatief is, maar ik de ziekte wel heb – oplopen tot 50%. Dit kan enorme gevolgen hebben wanneer we proberen de verspreiding van COVID-19 te beperken.

Het percentage vals-positieven – wat betekent dat ik positief test maar de ziekte niet echt heb – is vrij laag. Dus als u positief test met een sneltest, is het waarschijnlijker dat u de ziekte hebt.

WAT ALS IK EEN NEGATIEVE SNELTEST HEB, MAAR TOCH SYMPTOMEN HEB?

Het huidige advies is om een bevestigingstest (de PCR-test) te laten doen als u nog steeds symptomen heeft en een negatieve sneltest heeft gehad. Dit geldt vooral als u een hoog-risico blootstelling hebt gehad. Een hoog-risico blootstelling wordt beschouwd als meer dan 15 minuten contact met een COVID-positieve persoon in een periode van 24 uur en u bent binnen 2 meter van deze persoon geweest.

HOE KAN IK HELPEN DE VERSPREIDING VAN COVID-19 TE VOORKOMEN?

Draag een gezichtsmasker.
Sociale afstand – houd 2 meter afstand.
Was uw handen vaak met water en zeep gedurende ten minste 20 seconden.
Gebruik een handdesinfectans op alcoholbasis met ten minste 60% alcohol.
Raak uw ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn.
Blijf thuis als u ziek bent.
Bedek uw hoest of nies met een tissue.
Reinig en desinfecteer vaak aangeraakte voorwerpen en oppervlakken.
Zoals altijd, als u niet zeker weet welke COVID-19 test voor u geschikt is, neem dan contact op met uw zorgverlener.

Memorial Healthcare biedt COVID-19 PCR-tests alleen op afspraak aan. Mensen moeten contact opnemen met (989) 729-6422 om zich te registreren en een afspraak te maken op onze drive-thru testlocatie of op een poliklinische laboratoriumlocatie. Tests zijn beschikbaar voor screening; voor mensen met milde tot matige symptomen (koorts, hoest, spierpijn, hoofdpijn, nieuw verlies van smaak of reuk, kortademigheid of ademhalingsmoeilijkheden, rillingen, vermoeidheid, keelpijn, verstopte of loopneus, misselijkheid of braken, diarree); of voor mensen van wie bekend is of vermoed wordt dat ze blootgesteld zijn. Een bevel van een arts wordt sterk aanbevolen, maar Memorial Healthcare is bereid te helpen met een bevel indien nodig.

Memorial Healthcare heeft een gemiddelde doorlooptijd van iets meer dan 24 uur voor het uitvoeren van tests. Klik hier om onze huidige doorlooptijden voor testen in de staat Michigan te bekijken.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *