Wanneer weet je of je web design goed zit?

Voor een goed ontwerp van een website is een groot aantal professionals nodig met expertise op verschillende gebieden. Hun collectieve inspanningen moeten worden ingezet wanneer er een kritieke beslissing moet worden genomen. Hier in dit artikel zullen we de 8 essentiële principes van een goed website ontwerp schetsen die in acht moeten worden genomen bij het ontwikkelen van een website. Deze ontwerpprincipes zullen webdesigners zeker helpen om ontzagwekkende ontwerpen te ontwikkelen en om de bruikbaarheid van een website te verbeteren.

Hier is de lijst van 8 goede ontwerpprincipes die uw website esthetisch, gebruiksvriendelijk, effectief en boeiend zullen maken:

1. Eenvoud is het beste

Een over-designed website werkt misschien niet, daarom is goede web design noodzakelijk. Te veel elementen op de pagina kan leiden tot afleiding van bezoekers van het belangrijkste doel van uw website. Eenvoud werkt altijd in een effectief webpagina ontwerp. Een schoon en fris ontwerp van uw website maakt de website niet alleen aantrekkelijk, maar helpt de gebruiker ook om naadloos van de ene pagina naar de andere te navigeren. Het laden van een website met ontwerpelementen die het doel niet dienen kan frustrerend zijn. Houd uw ontwerp zo eenvoudig mogelijk, zodat de bezoekers het als gebruiksvriendelijk ervaren en gemakkelijk hun weg kunnen vinden.

2. Consistentie

Consistentie in web development is heel belangrijk. Besteed aandacht aan het matchen van design elementen op elke pagina. Het kan worden begrepen dat uw lettertypen, maten, koppen, subkoppen, en knop stijlen moet hetzelfde zijn in de hele website. Plan alles van tevoren. Bepaal de lettertypes en de juiste kleuren voor uw teksten, knoppen, enz, en houd u daaraan tijdens de ontwikkeling. CSS (Cascading Style Sheets) zou van pas komen om de volledige informatie over ontwerpstijlen en elementen bij te houden.

3. Typografie & Leesbaarheid

Het maakt niet uit hoe goed uw ontwerp is tekst nog steeds regeert de website als het biedt gebruikers de gewenste informatie. Aangezien zoekmachine crawlers zeer vertrouwd zijn met deze gegevens, wordt het een integraal onderdeel van SEO activiteiten. U moet uw typografie visueel aantrekkelijk en leesbaar houden voor bezoekers, samen met het lastige gebruik van trefwoorden, meta-data, en andere SEO-gevoelige elementen.
Overweeg het gebruik van lettertypen die gemakkelijker te lezen zijn. De moderne schreefloze lettertypes zoals Arial, Helvetica, enz. kunnen worden gebruikt voor de bodyteksten. Maak de juiste combinaties van lettertypes voor elk ontwerpelement, zoals koppen, bodyteksten, knoppen, enz.

4. Mobiele compatibiliteit

Met in het achterhoofd het steeds groeiende gebruik van smartphones, tablets en phablets, moet het webdesign effectief zijn voor verschillende schermen. Als uw website ontwerp niet alle schermformaten ondersteunt, is de kans groot dat u de strijd verliest van uw concurrenten. Er zijn een aantal webdesignstudio’s of servicepunten van waaruit u uw desktopontwerp kunt veranderen in een responsief en adaptief ontwerp voor alle schermformaten.

5. Kleurenpalet en beeldmateriaal

Een perfecte kleurencombinatie trekt gebruikers aan, terwijl een slechte combinatie kan leiden tot afleiding. Dit vereist dat u een perfect kleurenpalet voor uw website kiest dat een aangename sfeer kan creëren, waardoor het een goede indruk achterlaat op bezoekers. Verbeter de ervaring van de gebruikers door een complementair kleurenpalet te kiezen om een evenwichtige look te geven aan het ontwerp van uw website. Vergeet niet om witte ruimtes te gebruiken omdat ze voorkomen dat uw website visueel rommelig en rommelig is. Vermijd ook het gebruik van te veel kleuren. 3 of 4 tinten voor de hele website zijn ruim voldoende om een aantrekkelijk en duidelijk ontwerp te geven.
Hetzelfde is het geval met afbeeldingen. Gebruik niet meerdere levendige afbeeldingen

6. Gemakkelijk laden

Niemand houdt van een website die er te lang over doet om te laden. Dus zorg ervoor door het optimaliseren van afbeeldingsformaten, het combineren van code in een centraal CSS of JavaScript bestand omdat het HTTP-verzoeken vermindert. Comprimeer ook HTML, JavaScript en CSS voor een betere laadsnelheid.

7. Gemakkelijke navigatie

Studie toont aan dat bezoekers meer tijd blijven op de websites met een eenvoudige navigatie. Voor effectieve navigatie, kunt u overwegen het creëren van een logische pagina hiërarchie, het gebruik van brood scrums, en het ontwerpen van aanklikbare knoppen. U zou de “drie-klik-regel” moeten volgen zodat bezoekers de gewenste informatie binnen drie klikken kunnen krijgen.

8. Communicatie

Het uiteindelijke doel van de bezoekers is om informatie te krijgen, en als uw website in staat is om efficiënt te communiceren met uw bezoekers, zullen ze waarschijnlijk meer tijd doorbrengen op uw website. Trucs die kunnen werken om moeiteloze communicatie met de bezoekers tot stand te brengen zijn – het organiseren van informatie door goed gebruik te maken van koppen en subkoppen, het schrappen van waffel, en het gebruik van opsommingstekens, in plaats van lange ronkende zinnen.

Om het af te ronden

Als u de bovengenoemde principes van een goed websiteontwerp in acht neemt, kunt u gemakkelijk een esthetische en functionele website ontwikkelen. Zonder deze basis zou het moeilijk zijn om een lange weg af te leggen. Alleen met een schoon en gebruiksvriendelijk ontwerp, kunt u denken om te slagen.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *