Waarom Ethereum en Bitcoin zeer verschillende investeringen zijn

Mensen die hun eerste stappen zetten in de wereld van crypto, zoals de institutionele beleggers die net het “digitale goud” hebben gekocht, zijn nu misschien op zoek naar een volgende interessante investering.

Met de langverwachte lancering van upgrade Ethereum 2.0 op 1 december, zou dat wel eens het oorspronkelijke token van dit netwerk kunnen zijn: ether. Volgens de analisten van cryptosoep zou ether echter niet ter vervanging van Bitcoin, maar op zijn eigen verdiensten beoordeeld moeten worden.

Los van Bitcoin is de ruimte met digitale activa enorm, omdat er verschillende toepassingen voor verschillende doeleinden zullen worden ontwikkeld. In deze context kunnen deze twee digitale munten, bitcoin en ether, een prachtige combinatie van activa toewijzing vormen.

Voorlopig zijn handelaars en analisten die met CoinDesk hebben gesproken echter niet van mening dat ether de FOMO over bitcoin zal vervangen.

Institutionele beleggers kopen BTC omwille van het “digitale goud”-verhaal, en ETH bevindt zich nog niet in dit stadium. Talrijke mensen zijn ervan overtuigd dat ether profiteert van een overloopeffect, en dat de kans groot is dat het vooral besproken wordt door mensen die al enige tijd met crypto bezig zijn. Voor buitenstaanders is het moeilijk om te zien hoe bitcoin niet de enige belangrijke speler in de crypto wereld is.

Verzwakkende correlatie tussen bitcoin en ether

Naarmate meer instellingen geld in bitcoin steken en de prijs ervan opdrijven, zullen ether en andere cryptomunten zich volgens sommige analisten geleidelijk aan loskoppelen van bitcoin.

Terwijl bitcoin deze week een recordprijs noteerde, komt ether zelfs niet in de buurt van zijn hoogste koers ooit van $ 1448,18. Gegevens van CoinDesk tonen de correlatiecoëfficiënt voor 90 dagen tussen de prijzen van de twee hoogste cryptomunten. Hoewel deze nog altijd sterk is, is deze tussen afgelopen zomer en begin december geleidelijk aan verzwakt van 0.93 tot 0.7.

Wat kan Ethereum 2.0 betekenen voor beleggers?

De markt zal moeten afwachten wat voor werkelijke impact de lopende upgrade van Ethereum zou kunnen hebben op de oorspronkelijke munteenheid, omdat de laatste fase van dit proces volgens de planning in 2023 zal worden afgerond. Een belangrijke fundamentele verbetering van het netwerk dat ether onderbouwd, zou er echter voor kunnen zorgen dat de prijs op zijn eigen beginselen gaat bewegen in plaats van louter de prijs van bitcoin te volgen.

De kern van ETH 2.0, dat het hele systeem mogelijk maakt, is ether. ETH zal niet alleen Ethereum’s eigen opslagplaats van waardevol activum en brandstof voor transacties zijn, maar zal ook Ethereum’s ultieme bron van veiligheid zijn vanuit zijn rol in het systeem.

Terwijl bitcoin dus gezien kan worden als een instrument tussen een waardeketen en een handelswaar op de zogenaamde “activaklasse driehoek”, zou ether uiteindelijk het eerste instrument kunnen worden dat een combinatie is van alle drie de activaklassen: kapitaalgoederen, grondstoffen en waardeketens.

Wanneer de prijs van ether door zijn eigen katalysatoren wordt gedreven, zal het bezitten van ether als volmacht voor BTC-blootstelling niet werken zoals verwacht.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *