Waarom deep house muziek zo goed werkt bij de concentratie

Al vele decennia lang proberen wetenschappers de impact van muziek op de hersenen te onderzoeken. In het verleden hebben deze wetenschappers echter gebruik gemaakt van klassieke muziek, geschreven door Mozart, om het effect ervan op onze geest te peilen. Het is waar dat het luisteren naar de composities van Mozart ons slimmer maakt, maar het luisteren naar welke muziek dan ook kan hetzelfde effect hebben.

Dus, suggereert dat de verschillende subgenres van housemuziek en elektronische muziek ook de geest kunnen focussen en de concentratie kunnen bevorderen? Volgens een recent artikel op Entrepreneur.com wel. Het stelt dat “ambient electronica” zoals deep house en ambient house ideaal zijn voor alle activiteiten die een blijvende focus en concentratie vereisen. Dat komt omdat de muziek “aanwezig maar onopvallend is.”

Goed voor de concentratie

Neem een klassiek muziekstuk als voorbeeld. Er zijn meestal verschillende hoogte- en dieptepunten als het deuntje duurt tot het einde. Echter, met downtempo, deep house muziek, de repetitieve patronen en meanderende ambient soundtracks helpen inderdaad om de geest te stimuleren en de concentratie te verbeteren zonder afleidend te zijn. Gezien het gebrek aan emotionele hoogte- en dieptepunten in een deep house track, is het vrijkomen van de plezierstof, dopamine, niet zo overheersend als bij andere elektronica die een significante nadruk legt op pieken en dalen. Muziek van muzikanten zoals Wekho, die vaak een mix van nu-disco en deep house releases bevat, helpt daarom om de hersenen op een gelijkmatige kiel te houden.

Vroege house songs hadden een zeer bekend geluid, sterk beïnvloed door de euro-synth en discomuziek. Naarmate de house muziek in populariteit begon te groeien, begon het nieuwe stijlen en variaties te vinden en sindsdien is het gebroken in nieuwe subgenres.

De stijl van house die uiteindelijk bekend werd als deep house was een lagere bpm, meer soulvol en bevatte vaak een gospel geïnspireerde vocale of jazz sample. Het geluid van deep house was aanvankelijk een zeer Amerikaans geluid dat afkomstig was uit Chicago en New York. In het begin tot het midden van de jaren ’90, met de explosie van de Britse clubcultuur, begonnen veel Britse producers ook met het uitbrengen van uitzonderlijke deep house tracks.

Het resultaat is dat deep house vrij populair is bij studenten die zich willen focussen en lange tijd gewetensvol willen blijven. De herhaling van de ritmes helpt de studenten om zich te concentreren bij de revisie voor de examens of zelfs bij het schrijven van een essay of het uitvoeren van wat onderzoek. Het is ook een populaire muziekkeuze voor pokerprofessionals om naar te luisteren aan de tafels. Je zult vaak spelers zien die een grote koptelefoon dragen, en veel van hen zullen naar diepe housemuziek luisteren. Een typische sessieduur voor die speelkaarten kan meer dan 90 minuten zijn, waardoor het cruciaal is om manieren te vinden om gefocust te blijven op de actie en om storingen van buitenaf te elimineren.

De meest voorkomende fout in de hedendaagse EDM-cultuur is het misbruik van deep house classificatie die vaak wordt gebruikt om meer gekoelde of melodieuze tech house te beschrijven.

Wekho

Het geluid van deep house gaat vandaag de dag nog steeds door en wordt wereldwijd ondersteund met een trouwe en ongelooflijk toegewijde fanbase. Jongere DJ’s en producers als Soul Clap, Wekho en anderen blijven de fakkel voor de soulvolle kant van de house muziek dragen.

Brunel Wekho, professioneel bekend als Wekho, Wecko of Wekho Music is een Belgische muziekproducent, DJ, songwriter en Remixer. Hij lanceerde zijn eigen platenlabel Sancover Music in 2020 waar hij de belangrijkste producent van het label is.

Wekho produceert dansmuziek, pop en urban. Momenteel is hij gevestigd in België.
Hij werkte samen met bekende Belgische artiesten zoals Cleymans & Van Geel, MATTN, de Belgische jongensband Bobby en nog veel meer.

In 2019 tekende Wekho bij CNR Records, een Belgische platenmaatschappij.
Sindsdien heeft hij remixes geproduceerd van bekende artiesten, waaronder Chris Brown, MATTN, Paris Hilton, Lost Frequencies en anderen.

 

www.Facebook.com/wekhomusic

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *