Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Je wilt een nieuwe fiets kopen maar je hebt eigenlijk niet zo veel verstand van fietsen. Hoe weet je dan zeker welke fiets je moet kopen? Uiteraard zul je goed geadviseerd worden als je een fiets koopt bij een fietsenwinkel. Maar wil je jezelf toch voorbereiden op het kopen van een fiets? Volg dan de volgende fietstips. Hierdoor wordt het maken van je keuze een stuk makkelijker.

Waar gebruik je de fiets voor?

Een goede tip om eerst aan te denken voor je een fiets koopt is het volgende: waar ga je de fiets voor gebruiken? Wil je een fiets kopen om mee naar je werk te fietsen dat niet verder dan vijf kilometer van je huis is? Of wil je een fiets hebben waarmee je lange tochten van meer dan 20 kilometer mee gaat fietsen. Of wellicht vind je het wel leuk om ook off-road te kunnen fietsen. Dit zijn allemaal handige puntjes om over na te denken voor je een keuze gaat maken.

Wel of geen e-bike?

Wel of geen e-bike, dat is een vraag die veel mensen zichzelf nu stellen. Met de sterke groei van het aantal elektrische fietsen in Nederland zie je steeds meer mensen op een e-bike fietsen. Naast de ouderen onder ons kiezen ook steeds meer jongeren voor een e-bike. Het is dus helemaal niet gek om hiervoor te kiezen als je zelf nog wat jonger bent. E-bikes zijn hip, en dat zal voorlopig zo blijven.

Mocht je last hebben van lichamelijke klachten, dan is een e-bike altijd een goede keus. Een e-bike maakt fietsen een stuk minder zwaar. Ook zorgt een e-bike ervoor dat personen met een iets minder goede conditie toch nog kunnen fietsen.

Wel of geen e-bike? De keuze is aan jou. Wel zijn e-bikes over het algemeen wat duurder dan normale stadfietsen. Wat ons brengt bij de volgende tip, wat is je budget?

Wat is je budget?

Voordat je een fietsenwinkel binnenloopt zul je eerst moeten bepalen welk budget je wilt uitgeven aan een nieuwe fiets. Mocht je willen kiezen voor een elektrische fiets, zorg er dan voor dat je een wat hoger budget beschikbaar hebt. Over het algemeen zijn deze fietsen namelijk wat duurder. Ook zijn er verschillende prijsklassen per merk. Bedenk het maximale bedrag wat je wilt betalen voor een fiets voordat je een winkel binnenloopt.

Welk merk heb je in gedachten?

Er zijn erg veel verschillende fietsmerken. Dit maakt de keuze voor een fiets natuurlijk extra moeilijk, maar geeft je ook meer ruimte aan mogelijkheden. Wel zullen er vast een aantal merken zijn die jij zelf erg gaaf vind en mogelijk passen binnen je budget. Maak een top drie van de merken die jij mooi vindt en laat dit weten aan de verkoopmedewerker van de fietsenwinkel. Hij of zij kan je vervolgens verder adviseren over de verschillende merken en of deze voldoen aan je andere wensen.

Altijd een proefrit maken

De laatste tip die we graag willen meegeven voordat je een fiets koopt, is dat je altijd een proefrit moet maken voordat je een fiets koopt. Tijdens een proefrit zullen je dingen opvallen die je fijn vind aan de fiets, en zullen je ook dingen opvallen die je minder fijn vindt. Wanneer je bij de fietsenwinkel een selectie van een aantal fietsen, probeer ze dan allemaal uit. Zo voel je het verschil in onder andere rijcomfort, trapkracht en stuurbewegingen.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *