Waar kan je het lekkerste eten in Brussel?

Chocolade, wafels, frietjes en bier… de vier belangrijkste voedselgroepen van Brussel! U vindt deze lekkernijen overal in de stad, maar hier zijn enkele van de beste.

Chez Leon: Dit familierestaurant werd geopend in 1893 en is het juweel van Brussel. Voor minder dan vijftien euro kunt u het beste van de traditionele Brusselse keuken proeven (de mosselen zijn een must).

Peck 47: Een gezellig café met heerlijke zoete en hartige mogelijkheden voor de brunch. Peck 47 is vooral bekend om zijn hartige wafels en dampende warme lattes.

Café Delirium: Als het gaat om een avondje uit is Café Delirium the place to be. Deze bar met meerdere verdiepingen en meerdere gebouwen biedt meer dan drieduizend bieren. Een wereldrecord!

Frites: Je kunt niet naar België gaan zonder wat frieten te halen! De beste plaatsen om ze te vinden zijn vanaf de stands op straat. Ze zijn overal te vinden, en je kunt met geen enkele frites de fout in gaan.

Chocolade: Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan België denkt? Chocolade! In Brussel is er op elke hoek een chocoladewinkel. Elk van hen is een goede keuze, maar er zijn er een paar die opvallen.

Mary Chocolatier heeft een enorme keuze aan heerlijke chocolaatjes. Bekijk de Neuhaus Chocoladewinkel in de Galeries Royales waar de arbeiders u graag helpen om uit te zoeken wat precies uw wensen vervult. Voor iets meer hands-on, probeer Le Comptoir de Mathilde waar u zelf een zakje lekkernijen kunt opdienen.

Maison Dandoy: Speculoos is een soort kaneelkoekje, en het is een minder bekende Belgische delicatesse. De beste komen uit de bakkerij Maison Dandoy. U kunt hier ook heerlijke, traditionele wafels eten!

Gletsjer Pascalino: Belgische wafels zijn het echte werk. De traditionele manier om ze te eten is eenvoudig, maar als u zin heeft om te genieten, kunt u kiezen uit verschillende soorten beleg. De beste wafels in Brussel komen uit een kleine gele vrachtwagen die rond de stad rijdt met de naam Glacier Pascalino. Als je de vrachtwagen niet kunt pakken, is een van de stands in de stad ook een goede keuze.

Comme Chez Soi: Ga naar dit luxe twee-Michelin sterrenrestaurant voor een avondje uit. Probeer het proeversmenu van de chef, of bestel decadente borden a la carte.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *