Varen op de linge

Door de prachtige Betuwe stroomt de mooie rivier de Linge. Hier varend kan je genieten van bloemen in de lente en fruit in de zomer. Bezoek pittoreske dorpjes of ga voor anker en zwem in het water! Wij bespreken waarom varen op de linge zo fantastisch is!

Boven Zoelen ligt de rivier de Linge, de rivier begint eigenlijk bij de plaats Doornenburg. Het stuk tussen Zettenen Elst (Gelderland) is vooral een rechte rivier. Opvallend is de kruising met het Amsterdam-Rijnkanaal: de rivier verdwijnt daar namelijk onder het kanaal. De rivier mondt uit in Boven-Merwede, dit ligt vlak in de buurt van Gorinchem. Vanaf dit punt kronkelt Linge.

Op een gegeven moment mond de rivier uit en is het onderdeel van de nieuw hollandse waterlinie. Niet ver stroomafwaarts, bij Buurmalsen, mondt de Korne uit in de Linger en later, in Tricht, in Bisschopsgraaf. In Gorinchem splitste Linge zich in de Lingehaven, de Lingesluis was aan het einde, het water van Linge werd afgevoerd via de normaal open Gorinchemse Kanaalsluis en het water van het Merwedekanaal stroomde door het Steenenhoekkanaal om Beneden Merwede te bereiken.

Lekker tot rust komen

Misschien wel het lekkerste aan het varen op de linge is dat je lekker tot rust kan komen. Er heerst op de linge en in de omgeving een ontzettend rustige sfeer die je in de stad gewoon niet kan ervaren.

Er zijn veel mensen die naar het buitenland op vakantie gaan, om zo’n soort gevoel te krijgen, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Nederland heeft dit namelijk allemaal te bieden. Het maakt ook niet uit waar je woont in Nederland, je zit er zo!

Veel mensen hebben tegenwoordig last van stress en teveel prikkelingen. Heb je last van stress of moet je er gewoon even tussenuit? Dan is het dus de perfecte oplossing om naar deze regio te gaan, omdat het je echt tot rust laat komen. Dit is ook de reden waarom veel mensen ook naar de linge komen.

Met kinderen de linge op? Dit is waar je op moet letten

  • Zorg voor het juiste reddingsvest voor elk kind. Kinderen moeten er altijd een dragen tijdens het zeilen.
  • Let bij het huren van een motorboot of zeilboot op de voorzieningen op de boot. Is de boot kindveilig? Relingen hoog genoeg, hutten diep genoeg om kinderen veilig te houden, enz.
  • Betrek je kinderen natuurlijk vanaf de mogelijke leeftijd bij het zeilen. Neem ook voldoende speelgoed mee, zodat je kinderen zich kunnen amuseren, ook als ze een tijdje niet naar buiten gaan.
  • Is er een reddingslijn, een riem en kunnen zeer jonge kinderen om zijn of haar middel worden gebonden zodat ze dicht bij je kunnen komen.
  • Controleer of er EHBO-spullen aan boord zijn en neem deze zo nodig mee in je zak. En vergeet een tube zonnebrandcrème niet.
  • Neem regelmatig pauze. Na de landing kan het kind rennen en energie verliezen. Dan zet hij vrolijk weer voet op het schip en vaar je naar de volgende locatie.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *