Tulsi, wat is dat nou precies?

Tulsi, een ayurvedisch kruid dat veel gebruikt wordt in therapeutische kruidenthee/tisaan en echte theemelanges, kan tulasi, heilig basilicum, “The Incomparable One”, “Elixir of Life”, of “Queen of the Herbs” worden genoemd. Inheems in India en gecultiveerd in Zuidoost-Azië, wordt het beschouwd als een fundamenteel kruid dat, in combinatie met andere adaptogene kruiden, het lichaam kan helpen om vele vormen van stress te weerstaan.

Snelle feiten

Herkomst: Indisch subcontinent
Alternatieve namen: Elixir van het Leven, Koningin van de Kruiden, heilig basilicum
Cafeïne: Geen, hoewel vaak gecombineerd met zwarte, groene of witte theebladeren.

Wat is Tulsi Tea?

De tulsiplant (Ocimum sanctum of Ocimum tenuiflorum) is een lid van de muntfamilie die nauw verwant is aan culinair basilicum (Ocimum basilicum), maar het onderscheidt zich door zijn geneeskrachtige eigenschappen en enkele fysieke kenmerken. Het wordt al 5.000 jaar geoogst voor gebruik in ayurvedische behandelingen en heeft een sterk aroma en een smaak die kan variëren van peperig tot samentrekkend. Het wordt vaak gecombineerd met zwarte, groene of witte theebladeren of in een kruidenmengsel met andere gezondheidsbevorderende ingrediënten zoals kurkuma en gember.

6 Gezondheidsvoordelen van Tulsi Thee:

Tulsi wordt al eeuwenlang gebruikt om symptomen van verschillende ziekten en kwalen te genezen, maar de kracht ervan als adaptogeen krijgt de meeste aandacht in de moderne tijd. Sommige wetenschappelijke studies hebben de werkzaamheid van Tulsi Tea als ontstekingsremmende, angstaanjagende en antioxiderende stof1 aangetoond, hoewel er in de Verenigde Staten geen grootschalig formeel onderzoek is gedaan.

Bestrijdt aandoeningen van de luchtwegen

Tulsi kan de symptomen van astma, bronchitis, verkoudheid, congestie, hoesten, griep, sinusitis, keelpijn en soortgelijke kwalen verlichten.2 Om uw sinussen te zuiveren, inhaleert u de stoom uit een vers kopje thee voordat u het drinkt.

Verlaagt de bloeddruk en vermindert de stress.

Regelmatige consumptie van tulsi kan de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen door het cortisolgehalte te reguleren, waardoor het risico op een beroerte, een hartaanval en andere gerelateerde ziekten afneemt. Het kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn en kan angst en depressie voor sommigen verminderen.1 Regelmatige consumptie kan leiden tot een betere slaap.

Behandelt Maagdarmstoornissen

Tulsi kan worden gebruikt voor de behandeling van indigestie, darmparasieten, zweren, braken, maagaandoeningen en maag- of menstruatiekrampen. Het kan ook de pijn van nierstenen verminderen en kan helpen om ze te voorkomen.2

Verlicht artritis
Tulsi-thee kan helpen de ontsteking te verminderen en de gewrichtspijn die gepaard gaat met artritis te verlichten.1

wat is tulsi
De spar eet / Julie Bang
Reguleert Bloedsuiker
Het drinken van tulsi-thee kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Het kan ook de stofwisseling verbeteren en de efficiënte verwerking van koolhydraten en vetten bevorderen.

Antiseptisch
Tulsi kan schadelijke bacteriën in de mond doden, wat resulteert in schonere tanden en een frissere adem.2 Het kan ook acne verlichten, de gevolgen van het ouder worden vertragen en de jeuk of de steek van insectenbeten verlichten.

Gebruikt
Beoefenaars van alternatieve geneeswijzen gebruiken tulsi als een krachtig adaptief kruid (een kruid dat stress vermindert en energie verhoogt). Het kan ook de frequentie en de ernst van astma-aanvallen verminderen, werken als een anti-inflammatoire, en ontgifting bevorderen.3 Het kan het immuunsysteem moduleren en de lever beschermen tegen milieugifstoffen. In de Verenigde Staten wordt tulsi meestal verpakt gevonden voor gebruik als een kruid. In Azië voegen koks vaak verse heilige basilicumblaadjes toe aan roerbakken of soepen.

Hoe drink je Tulsi Thee
Een eenvoudige manier om tulsi te consumeren is het zetten van een kruidenthee of een kruideninfusie. Om tulsi thee te maken, kook 1 kopje gefilterd water en giet het over 1 theelepel verse tulsi bladeren, 1/2 theelepel gedroogde tulsi bladeren, of 1/3 theelepel tulsi poeder. Bedek het water in een pot of mok en laat het 20 minuten trekken (of langer, als je de voordelen voor de gezondheid wilt maximaliseren). Vervolgens de bladeren zeven, indien gewenst honing toevoegen en genieten.

Cafeïnegehalte in Tulsi-thee

Tulsi thee is cafeïnevrij en kan tot zes keer per dag veilig worden geconsumeerd. Theeproducenten combineren echter vaak tulsi met zwarte, groene of witte theebladeren, dus controleer de verpakking zorgvuldig als u cafeïne wilt vermijden.

Kopen en opslaan
U kunt losse droge tulsi kopen bij natuurvoedingswinkels, bij theespeciaalzaken of online. Het is ook verkrijgbaar als hoofdingrediënt in een selectie van verpakte kruidenthee of als een drankmix in poedervorm. Bewaar gedroogde tulsi in een luchtdichte verpakking op een koele, donkere, droge plaats zoals je voorraadkast of een kast en gebruik het binnen een jaar na aankoop voor de grootste gezondheidsvoordelen. Het is ook een makkelijke plant om thuis in potten te kweken; de meeste Indiase huishoudens hebben meerdere tulsiplanten.

Soorten Tulsi Thee
Er zijn drie hoofdtypen tulsiplanten:

Rama Tulsi (ook bekend als groene bladtulsi): Een groene tulsi met lichtpaarse bloemen en een aromatische, kruidnagelachtige geur (dankzij de chemische component van eugenol, de belangrijkste geur in kruidnagel) en een zachtere smaak.
Krishna Tulsi (ook bekend als Shyama Tulsi of paarse bladtulsi): Een paarse plant met een kruidnagelachtig aroma en een gepeperde smaak.
Vana Tulsi (of wild

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *