Te angstig om uw ogen te laten laseren?

Elke ingreep, zelfs de veiligste en medisch meest betrouwbare procedure zoals LASIK of SMILE ooglaseren kan spanning veroorzaken en dat is ook logisch. Het is namelijk heel normaal dat u zich een beetje ongerust of angstig voelt als u uw ogen laat laseren. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer je zoveel zenuwen hebt, dat je gaat twijfelen aan de beslissing om je ogen te laten laseren.

In deze blog geven we wat meer info over wat u kunt doen om deze nervositeit weg te nemen en een rustig gevoel te krijgen voor het ooglaseren.

Beter kunnen zien

Neem een voorbeeld aan enkele van ‘s werelds beste topatleten, die visualiseren altijd al tijdens hun training dat ze de wedstrijd gaan winnen en dat ze een grote prestatie hebben behaald. Oefenen met dat visualisatie proces en daarbij denken aan uw ooglaserbehandeling kan ervoor zorgen dat u weer alle pluspunten van de behandeling gaat inzien, u zal er op lange termijn namelijk alleen maar op vooruit gaan. U zal onder andere namelijk gewoon kunnen sporten, zonder dat u steeds uw bril op en af moet zetten. Daarnaast kunt u ook weer andere activiteiten doen, die u misschien niet kunt doen als u geen bril op heeft. Denk hier nog eens aan voordat u uw operatie ingaat. Concentreer u op wat het voor u kan betekenen om eindelijk weer goed te zien zonder dat u daar een bril bij nodig heeft. Geniet van het gevoel dat u perfect kunt zien en dat u nooit meer kwetsbaar hoeft te zijn uit angst uw bril of contactlenzen te verliezen!

Neem contact op met uw oogarts

Een openhartig gesprek over uw zorgen met uw oogarts is een enorm nuttige manier om uw bezorgdheid weg te nemen. Elke dag zien ze patiënten met soortgelijke zorgen en vaak zijn oogartsen blij om extra geruststelling te bieden door middel van een uitleg voor patiënten.

Misschien is er iets specifieks waar u zich zorgen over maakt (bijv. mogelijk ongemak, knipperen tijdens de operatie). Als de oogarts weet waar u zich zorgen over maakt, kunnen ze daar specifiek op ingaan en uw angsten wegnemen.

Bespreek uw angsten met uw familie en vrienden

Voor veel patiënten kan het hebben van een schouder om op te leunen helpen hun angsten te onderdrukken. Contact opnemen met een vriend of familielid kan u helpen ontspannen en u zelfs afleiden terwijl u in de wachtkamer zit. Laat u daarna naar huis rijden door een vriend of familielid die u vertrouwt, zodat u kunt bijkomen van de ingreep.

Vertrouw op de expertise van uw oogarts

Herinner uzelf eraan dat u tijdens uw operatie in goede handen bent. Uw oogarts is hoog opgeleid en staat bekend om de beste technologie in zijn klasse die veilige, blijvende resultaten oplevert. Ooglaser technieken zoals PRK, LASIK als SMILE bestaan al jaren en worden enorm vaak uitgevoerd. Het zijn uiterst veilige en betrouwbare behandelingen die zelfs minder risico inhouden dan contactlenzen dragen. Contactlenzen drogen het oog namelijk uit en geven meer risico op oogontstekingen.

Waar moet u zijn om uw ogen te laten laseren?

Het is belangrijk om een oogarts te zoeken waar veel positieve ervaringen over te vinden zijn. Vraag daarom goed rond bij kennissen, vrienden / vriendinnen of kijk op het internet waar u een goede oogarts kan vinden in België die gespecialiseerd is in ooglaseren.

ogen laseren

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *