Onzeker tijdens de seks? Nergens voor nodig!

Soms denk ik dat we in het midden van een vertrouwenscrisis leven. De meesten van ons is verteld ons hele leven dat zelfvertrouwen is de sleutel, en als het gaat om dating, we worden verteld dat het niet-onderhandelbaar is. Elke dating advies dat ik ooit gelezen opgroeien beweerde dat mannen een hekel aan vrouwen die niet stralen van vertrouwen en vice versa.

Dus wordt ons geleerd te doen alsof, en onszelf te verkopen als we de moeite waard willen lijken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar deze introvert vindt het allemaal een beetje… vermoeiend.

Ik heb altijd gedacht dat het hele vertrouwen-is-alles boodschap behoorlijk triest is. En zeker, ik weet dat dat een impopulaire mening is, maar ik denk dat het verkeerd is om branie en zelfvertrouwen te verwarren met waarde. Toch is dat wat we doen elke keer als we regurgiteren de oude dating advies dat alleen zelfverzekerde mensen zijn onze tijd waard.

De realiteit is dat maar heel weinig mensen zelfverzekerd zijn in alles wat ze doen, om nog maar te zwijgen van alles wat ze zijn. Ieder van ons is een gemengde zak met problemen, maar het enige dat echt telt is hoe we met die dingen omgaan. Gaan we op een positieve, verantwoordelijke en onafhankelijke manier met onze bagage om?

Het is heel goed mogelijk om positief te blijven, maar toch vertrouwen te missen op sommige gebieden van het leven. We kunnen gezonde, veerkrachtige mensen zijn en toch onze zwakheden erkennen, inclusief onze worstelingen met zelfverzekerdheid.
Ik denk zelfs dat het heel goed mogelijk is om van een goed seksleven te genieten als je ook geen zelfvertrouwen hebt.

De grootste reden waarom mensen neerkijken op iemand die zelfvertrouwen mist, is omdat ze denken dat het die persoon behoeftig maakt. Wat niet het geval hoeft te zijn. In al mijn online dating ervaring, is het voor mij een grote rode vlag wanneer een jongen die ik net leer kennen vertelt me dat hij niet wil betrokken raken met een meisje dat niet “volledig vertrouwen in haar lichaam.” Vaak, zal hij klagen, wil hij niet het drama.

Laten we eerlijk zijn. De meeste mensen zijn niet helemaal zeker van hun eigen lichaam. En sommigen van ons hebben goede redenen om niet geaccepteerd te worden – het zou een leugen zijn om iets anders te suggereren. Bij vrouwen kan het dragen van sexy kleding zoals babydolls ook helpen om zich beter te voelen. Ik weet uit de eerste hand hoezeer iemands lichaamsvertrouwen kan worden vertrapt door ziekten als lipoedeem en PCOS. Maar ik weet ook dat, ondanks mijn strijd om altijd van mijn lichaam te houden, ik het verdien om mijn leven te leven, lief te hebben en bemind te worden, en zelfs van goede seks te genieten. Dat ik een lichaam heb dat op de een of andere manier buiten de norm valt, betekent niet dat ik minder menselijk of waardevol ben.Hetzelfde geldt voor jou.

Dus, hoe kun je genieten van een goed seksleven ondanks je onzekerheden?

Velen van ons zijn opgegroeid met het idee dat seks vies, verkeerd, beschamend, of honderd verschillende vreselijke dingen is. Seks was vaak een taboe-onderwerp – meer dan privé – het was geheim en onbespreekbaar. Toen we jongvolwassen werden, maakten onze onzekerheden over ons lichaam de schaamte alleen maar groter.

Als we onze lichaamsproblemen in bed willen overwinnen, moeten we accepteren dat seks goed voor ons is. Seksuele intimiteit – hoe je het ook definieert – is een natuurlijke menselijke behoefte, verwant aan familie, gemeenschap en goede voeding. Binnen een ondersteunende relatie biedt vaker seks echte emotionele en fysieke voordelen.

Natuurlijk zijn de gezondheidsvoordelen van seks niet eens beperkt tot een toegewijde relatie. Als je van ongedwongen seks houdt, zul je er ook baat bij hebben. En als je niet van ongedwongen seks houdt en geen relatie hebt, kun je nog steeds de voordelen van seks uit masturbatie halen.

Masturbeer vaker.

In te veel kringen krijgt masturbatie een slechte reputatie. Vrouwen in het bijzonder uiten vaak schuldgevoelens en schaamte als ze gevraagd worden naar hun gewoonten op het gebied van zelfbevrediging. Er heerst soms ook schaamte bij het gebruik van bondage. Sommige mensen doen alsof masturberen iets is wat alleen deviante of wanhopige mensen doen. Dat is een leugen. Ten eerste is masturbatie seks, en dus natuurlijk, en het biedt veel van dezelfde voordelen als seks met een partner.

Ook helpt masturbatie je om je eigen lichaam beter te begrijpen. Voor iedereen met lichaamsproblemen is dit een extra win-win. Het kan dingen een stuk minder ongemakkelijk maken in de slaapkamer met een partner als je weet wat je lekker vindt. En het helpt je om in contact te blijven met je seksuele kant, door je te herinneren aan de seksualiteit van je lichaam – onvolkomenheden en al.

Onthoud dat seks voor menselijke lichamen is, niet voor perfecte.

Elk menselijk lichaam is een goed lichaam. Dat betekent dikke lichamen, dunne lichamen, lichamen met littekens, alles daartussenin en elk lichaam dat buiten de “norm” valt. Seks is niet voorbehouden aan de conventioneel mooie mensen van deze wereld.
Seksuele activiteit is net zo normaal en natuurlijk als elke andere menselijke functie… ja, net als eten of naar de wc gaan. Sorry, als dat een ongemakkelijk beeld is, maar het is waar. Met zoveel ge-airbrushte, gechoreografeerde en gemonteerde seks in de media, hebben we behoefte aan real-life reminders. Vaak hypen we seks zo op dat we vergeten hoe alledaags en simpel het eigenlijk kan zijn.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *