Muziekfestivals in België die je niet wil missen

België is het land van de muziekfestivals. Van de lente tot de late zomer kan je elk weekend een muziekfestival bijwonen en zelfs meer dan één in juli en augustus. Vooral Vlaanderen is een beetje festivalgek, met zelfs de kleinste steden die hun eigen festival organiseren.

Sommige van deze muziekfestivals in België bestaan al jaren en zijn nu echte muziekinstellingen. Ik heb voor jullie een lijstje samengesteld met enkele van de grootste namen en een paar opkomende Belgische festivals.

Er zijn rock-, pop-, wereld-, elektronische muziekfestivals in België en meer, dus je vindt zeker een festival dat bij je smaak past. Er is geen excuus. Zomer in België betekent festivals betekent plezier!

In verband met COVID-19 zijn alle Belgische festivals tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd.

Deze lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 2 april 2020. Als je iets ziet dat geüpdatet moet worden, laat het me dan weten!

MUZIEKFESTIVALS IN BELGIË – 2020

belgische festivalmuziek
Bron: Flickr – Sylvain Stricanne

Groezrock is voor 2020 geannuleerd vanwege de huidige virussituatie. Informatie voor Groezrock 2021 zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is.

Favorieten van lezers
Video afspelen
Dit Belgische punk / emo / ska / rockfestival groeide uit van een klein evenement in Meerhout tot een internationaal Belgisch rockfestival dat in 2019 meer dan 30.000 bezoekers mocht verwelkomen. Als je van de moeilijkere dingen houdt, dan is dit waar je naartoe moet.

Officiële Groezrock-informatie voor 2020 is nog niet bekend.

Groezrock
Wanneer? 2020 Niet officieel aangekondigde data
Waar? Meerhout
Muziek? Punk, emo, ska en rock in al zijn variaties.
Aantal podia? 5
Kamperen? Ja
Vrij? Nee

BELGISCHE MUZIEKFESTIVALS IN MEI 2020

Extrema outdoor België is geannuleerd voor 2020 vanwege de huidige virussituatie. Informatie voor Extrema outdoor Belgium 2021 zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is.

Extrema Outdoor Belgium is een huis- en technofestival in België. Maar het is ook zoveel meer dan dat. Visuals spelen een grote rol in de Extrema Outdoor ervaring, met indrukwekkende podia en elk jaar een ander overkoepelend thema.

Dit house- en techno muziekfestival probeert zo veel mogelijk op een ecologisch verantwoorde manier te opereren en besteedt veel aandacht aan de totale festivalbeleving, met verschillende kampeeropties en geweldige eetstanden. In 2019 bezochten meer dan 53.000 mensen het festival.

De Extrema Outdoor line up 2020 is nog niet aangekondigd.

Extrema Outdoor België
Wanneer? Geannuleerd voor 2020
Waar? Domein De Plas in Houthalen-Helchteren
Muziek? Techno en huis
Aantal etappes? 7
Kamperen? Ja
Vrij? Nee

Hoe kom je bij XO België?

Het staat niet aangegeven op de officiële website, maar er moet wel geparkeerd worden op het domein. Er is geen treinstation op loopafstand, maar u kunt wel de bus nemen vanuit naburige steden.

3. 3. GRASPOPMETAALVERGADERING 2020 – GEANNULEERD VOOR 2020 VANWEGE COVID-19

belgisch zomerfestival
Bron: Flickr – Dronken Aap

Graspop Metal Meeting is voor 2020 afgelast vanwege de huidige virussituatie. Informatie voor Graspop Metal Meeting 2021 zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is.

Als Groezrock u niet ruw genoeg leek, dan zou Graspop Metal Meeting dat wel eens kunnen. Zoals de naam al zegt, staat dit festival in het teken van metal, rock en punk. Het is één van de meest slechte festivals in België. In 2019 ontving het festival meer dan 80.000 bezoekers die kwamen rocken.

De Graspop 2020 line-up bevat meer dan 80 geweldige bands, waaronder Iron Maiden, Judas Priest, Aerosmith en Faith No More.

Graspop Metal Meeting
Wanneer? Geannuleerd voor 2020
Waar? Dessel
Muziek? Metaal
Aantal etappes? 5
Kamperen? Ja
Vrij? Nee

Krijg een goedkoop bus- en treinticket naar Graspop

De Belgische spoorwegen hebben een speciaal ticket om met het openbaar vervoer naar Graspop te gaan. Je betaalt slechts €10, ongeacht waar in België je vandaan komt. Dat is een goede deal! Het is nog onbekend of deze deal in 2020 terugkomt.

Het station waar je naartoe moet is dat van Mol. Er zullen gratis pendelbussen zijn om je naar het festivalterrein te brengen.

4. COULEUR CAFÉ 2020 – GEANNULEERD VOOR 2020 VANWEGE COVID-19

 

muziekfestival brussel
Bron: – EU Social

Couleur Café 2020 is geannuleerd voor 2020 vanwege de huidige virussituatie. Informatie voor Couleur Café 2021 zal worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is.

Couleur Café is een Brussels muziekfestival vlak onder het befaamde Atomium. Het is dé plek voor wereldmuziek, reggae, hiphop, dubstep en meer. Met zes podia kan je moeilijk beslissen welke acts je wil zien, en dan zijn er ook nog de kleine side-acts die op het festivalterrein opduiken.

About admin

Check Also

Badkamer aan vernieuwing toe? Bezint eer je begint

Je badkamer is na vele jaren intensief gebruik aan een opfrisbeurt toe? Je gezinssituatie is …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *