Moeilijke slaper? Met deze tips slaap je als een roos

Radeloos wachten tot je de slaap vat. Hoe meer je erover nadenkt, hoe langer het duurt eer je in dromenland bent. Een slechte nachtrust heeft een onvermijdelijke negatieve nasleep de dag nadien. Je bent niet alert, slecht geluimd en je energie is beneden alle peil. Ook al alle klokslagen geteld? Test dan eens de volgende life hacks uit, een betere nachtrust gegarandeerd!

Regelmaat is key

Hoeveel slaap je nodig hebt, is heel persoonlijk. Maar regelmaat werkt voor iedereen. Ga je steevast na middernacht slapen en blijf je de hele voormiddag lekker lui liggen? Of ben je een vroege vogel en lig je bij zonsondergang al in je nestje? Maakt niet uit. Zolang je elke dag rond hetzelfde uur opstaat en ongeveer op hetzelfde moment gaat slapen, ontwikkel je een slaapritme. Je vat niet alleen makkelijker de slaap, je wordt ook automatisch rond hetzelfde tijdstip wakker. Die wekker mag je dus eindelijk de deur uitgooien!

Frisse wind

Letterlijk en figuurlijk. Verlucht elke dag je kamer. Zo krijgen schadelijke stoffen geen kans om je slaap te beïnvloeden. Je kamer opfrissen doe je niet enkel door je ramen wagenwijd te openen, richt je kamer in als perfecte slaapomgeving. Waar moet je op letten? Maak het niet te bont. Een ruimte met weinig prikkels schept rust. Plaats enkel het noodzakelijke meubilair en wees zuinig met decoratie. Ook een goede zonwering is nefast, afhankelijk van je slaapgewoontes. Word je ’s morgens gelukkig van een zonnetje dat binnen gluurt? Kies dan voor witte, beige of zwarte houten lamellen. Ze laten een streepje warme gloed binnen en de neutrale kleur geeft een stijlvolle, kalme indruk. Liever een pikdonkere slaapruimte? Dan ga je best voor een rolgordijn op maat of simpele dikke overgordijnen. Ook hier straalt een neutrale tint tijdloze rust uit.

Liefste dagboek

Het molentje blijft maar draaien. De grootste levensvragen en de kleinste futiliteiten houden je soms urenlang wakker. Je gedachten schakel je niet zomaar uit, maar je kan ze wel ergens kwijt! Leg een schrift op je nachtkastje en schrijf op wat je bezig houdt. Een simpel notitieboekje volstaat. Schrijf voor het slapen telkens op waar je die dag gestrest, boos, verdrietig of juist helemaal gelukkig om was. Zo zet je die gedachten aan de kant. Het schrijven kan zelfs tot bepaalde inzichten leiden.

Natuurlijk, je bed is het allerbelangrijkste element. Investeer in een comfortabel en kwaliteitsvol bed, dan investeer je ook in een goede nachtrust. Dat is waar de slaapkamer voor dient, toch?!

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *