Je boekhouding uitbesteden of zelf opnemen?

Je boekhouding uitbesteden of zelf opnemen, wat is beter? Je dient niet alleen je administratie op orde te hebben voor de belastingdienst, maar ook voor jezelf. Als je weet hoe je cijfers ervoor staan, kun je ook betere keuzes maken. Zo kun je tijdig actie ondernemen als iets niet goed gaat. In dit artikel vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn van het uitbesteden van je boekhouding.

Voordelen uitbesteden boekhouding

Kies je ervoor je boekhouding uit te besteden, dan bespaar je jezelf tijd. En deze tijd kun je weer goed gebruiken en investeren in de ontwikkeling van je onderneming. Een crm systeem helpt je je papierwerk op orde te houden en het nog makkelijk te maken om je boekhouding uit te besteden. Misschien weet je niet zo goed welke regels er allemaal komen kijken bij het doen van de boekhouding en weet je niet welke zaken je af mag trekken van je winst. Je hebt namelijk diverse aftrekposten waar je eventueel gebruik van mag maken. Zeker als startende ondernemer. Een boekhouder weet precies hoe deze aftrekposten werken, waardoor je je nergens druk om hoeft te maken. Een boekhouder kent ook de actuele regelgeving als het gaat om winstvrijstellingen en aftrekposten. Deze regels veranderen telkens, maar je kunt er vanuit gaan dat een boekhouder geheel up-to-date is. Schakel je een boekhouder in, dan profiteer je optimaal van de diverse belastingvoordelen. Je kunt er dus zeker van op aan dat alles tijdig bij de belastingdienst wordt aangeleverd, waardoor je boetes en aanmaningen vermijdt.

Nadelen boekhouding uitbesteden

Een boekhouder kost je een paar honderd euro per jaar. Deze rekening kan ook hoger worden als je zelf je administratie niet netjes hebt bijgehouden en de boekhouder alles moet uitzoeken. Zelf boekhouden is gratis en je boekhouding uitbesteden kost natuurlijk eenmaal geld, dat spreekt voor zich. Je kan deze kost wel inbrengen, natuurlijk, dat is dan weer wel een voordeel. Heb je niet genoeg inkomsten, dan is het misschien toch verstandig nog even zelf je boekhouding te doen, het is immers niet zo’n ingewikkelde zaak als je maar enkele klanten hebt.

Je zou dus kunnen stellen dat het uitbesteden van de boekhouding meer voordelen dan nadelen heeft, maar het blijft een situatieafhankelijke zaak. Ben je niet zeker of een boekhouder iets voor jou is? Veel boekhouders bieden gratis intakegesprekken aan. Een uitgelezen moment om al jouw vragen te stellen.

About admin

Check Also

Badkamer aan vernieuwing toe? Bezint eer je begint

Je badkamer is na vele jaren intensief gebruik aan een opfrisbeurt toe? Je gezinssituatie is …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *