Hoe kan je kippenvleugeltjes het beste eten?

Als je je bucket met chickenwings opent, heb je dan weleens gedacht, hoe kan ik dit het makkelijkste eten? Dat er misschien een goede, aloude manier is om chickenwings op te eten, zowel voor snelheid als voor het minimaliseren van de rommel?

Als dat zo is, dan ben je op de juiste plaats. We spraken met een bekende chef van eatwings.be over de juiste manier om de populaire kippenvleugels te eten.

Wat is de juiste manier om chicken wings te eten?

Chef-kok Dan geeft toe dat er een heleboel hub-bubs rond de juiste manier om dingen te eten – inclusief kippenvleugels. “Iedereen heeft hier een mening over,” zegt hij. “Er is een methode om de traditionele vleugel [de platte] in tweeën te breken, en de ene helft per keer te eten, dan kun je [gemakkelijker] de trommelvlinder eten die maar één bot heeft.”

Om zijn voorkeursmethode beknopter samen te vatten, raadt hij aan om te kijken naar deze aflevering van de Cooking Channel’s “You’re Eating It Wrong,” waarin gastheer Dan Pashman en professionele competitieve eter Crazy Legs Conti de meest efficiënte manieren identificeren om kippenvleugeltjes te eten.

Er zijn twee opties.

Veel chefs geven de voorkeur aan de “vleesparaplu” methode, waarbij je met één hand de hele vlakte losmaakt en het vlees in je mond knalt als een soort vreemde kippenlolly.
Dan houdt ervan om de botten te scheiden, waarbij hij eerst de kleinere botten eraf trekt, zodat hij gemakkelijker al het vlees van één bot kan opeten.

Dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van je vleugels op jouw manier. Maak ze tot op het bot schoon in één hap, pik ze als een klein vogeltje in, of snijd ze met een mes en vork als het moet. Zoals Chef Dan zegt: “Je kunt ze eten zoals je wilt, maar gooi de botten niet op de grond.”

Tips & Tricks Voor Vleugel Eten…

Eet één vleugel tegelijk. Zo voelen we ons vanzelfsprekend, maar tenzij je een professionele eter bent, is het oké om in je eigen tempo te gaan en je vleugel-etende methode één flat en één drummer per keer door te werken.

Veeg tijdens, veeg na, maar veeg alsjeblieft. Of je nu graag je vingers en mond schoonmaakt na elke vleugel of wacht tot je handen en gezicht bedekt zijn met saus als een baby die spaghetti eet, het is gepast – durven we te zeggen verplicht – dat je na jezelf opruimt. Daar zijn die pakjes vochtige doekjes toch voor. En als je opraakt? Vraag het dan netjes en de serveerster brengt je graag wat meer.

Stel de basisregels op. Deel je kommen van vleugels of heb je je eigen kommen besteld? Zorg dat iedereen weet van wie de vleugels zijn voordat je begint te eten, zodat je geen ruzie krijgt of je gevoelens gekwetst worden. Onthoud dat dit het eten van restaurantvleugels is, niet het Oude Westen.

Geen dubbele onderdompeling. Als je vleugels deelt met iemand anders dan je belangrijke andere of kinderen (en misschien zelfs dan niet), dan mag je onder geen beding je vleugels of selderij dubbel dompelen in de specerijen. En niets van dat alles, “Het is ook geen double-dipping als ik beide kanten afzonderlijk dompel” onzin.

Het maakt niet uit hoe je je vleugels hanteert of je gezicht afveegt, weet gewoon dat je de volgende keer dat je bestelt bij je lokale Chickenwings restaurant, vleugels zult vinden die de moeite waard zijn.

 

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *