Hoe kan je 24 uur in Gent spenderen?

Gent is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit alle Belgische en Europese steden. Het hoofdstation is Gent-Sint-Pieters, dat op een half uur afstand ligt van het centraal station in Brussel.

Vanaf het station kunt u gemakkelijk te voet of met de bovengrondse tram het stadscentrum inrijden.

Gent ligt op vijfenveertig minuten van de internationale luchthaven Zaventem Brussel Airport. Vanaf de luchthaven kunt u naar het station Brussel-Nationaal-Luchthaven gaan en een korte trein naar Gent nemen.

De luchthaven Brussel-Zuid/Charleroi ligt op ongeveer zeventig minuten van Gent, maar is bereikbaar per trein of bus. Er zijn negen keer per dag shuttles die van en naar de luchthaven en Gent rijden.

Waar verblijft u in Gent?

Hotel Gravensteen: Gelegen in een 19de-eeuws gebouw en in de buurt van alle belangrijke bezienswaardigheden, is dit de perfecte plek om te verblijven voor een klassieke Belgische ervaring.

Hotel Gent Rivier: Dit hotel kijkt uit op de rivier de Leie en is het enige hotel dat per boot bereikbaar is. Het is een combinatie van een renaissancehuis uit 1518 en een katoenfabriek uit 1857. Geschiedenis in combinatie met elegantie maakt dit een heel bijzondere plek om te verblijven in de stad.

Hotel Harmony: Een prachtig, hoog gewaardeerd hotel gelegen aan het water in de oudste wijk van Gent.

Novotel Gent Centrum Hotel: Dit middelgrote hotel is zeer gunstig gelegen in het centrum van de stad en biedt schone, moderne accommodaties voor een scherpe prijs.

Hotel de Flandre: Een mooi historisch, boetiekhotel met alle benodigdheden.

Wat te eten in Gent

Boon: Net buiten het kasteel van Gravensteen bevindt zich een kleine koffieshop die verse grote salades, gebakjes en verfrissende drankjes serveert.

Julie’s House: Julie’s staat bekend om zijn geweldige taarten, cupcakes, koffie en thee. Neem plaats of neem een plakje mee, maar neem je vrienden mee, want hun porties zijn vrij groot!

Pub De Dulle Griet: Deze historische taverne staat midden op de Vrijdagmarkt en serveert meer dan driehonderdvijftig verschillende soorten bier. Zift door de uitgebreide menukaart of vraag de barman om een suggestie.

Als u klaar bent om een uitdaging aan te gaan, kunt u een MAX-biertje bestellen dat in een echt koetsglas wordt geserveerd. Als je bestelt, neemt de ober je schoen mee als onderpand, stopt hem in een hangmand en je krijgt hem terug als je klaar bent!

Wafel aan het water: Als u op de Graslei of Korenlei aan de rand van de grachten loopt, stop dan zeker en pak een wafel. De wafels die op straat worden verkocht zijn meestal de beste.

Munch op uw wafel terwijl u aan de rand van het kanaal zit voor het perfecte uitzicht. Probeer de wafels bij Chez Albert voor een echte traktatie!

Dissel, J. T. van

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *