Hoe design je stickers voor je bedrijf?

Als u denkt aan het ontwerpen van uw eigen stickers om uw bedrijf in de markt te zetten (of misschien gewoon als een persoonlijk project), dan heeft u zich waarschijnlijk gerealiseerd dat er veel meer in het ontwerpproces zit dan op het eerste gezicht lijkt. Het is namelijk best wel moeilijk!

Wanneer stickers goed worden gebruikt en ontworpen, kunnen stickers een briljant marketingmateriaal zijn voor zowat elk bedrijf. Het probleem is dat de meeste mensen geen idee hebben waar ze moeten beginnen als het gaat om het ontwerpen van stickers en dat zelfs grafische ontwerpers zonder voldoende ervaring in het ontwerpen van stickers een puinhoop kunnen maken van het ontwerpproces.

Als u van plan bent om uw sticker te gebruiken voor marketing/promotiedoeleinden, gaat het niet alleen om het maken van een mooie sticker, maar u moet ook een aantal andere dingen in gedachten houden. U moet nadenken over de boodschap die u wilt communiceren, het plakletters ontwerpen, de grootte/vorm, de typografie en natuurlijk het eigenlijke drukproces (wat vaak het meest ontmoedigende deel van het proces kan zijn als u nog niet eerder voor drukwerk hebt ontworpen).

Het klinkt misschien nogal ingewikkeld, maar maak je geen zorgen, we zijn er om je door het proces te loodsen. We hebben stickers ontworpen voor honderden tevreden klanten bij Stickyletters.nl en ons team van ontwerpers is goed op de hoogte van de kunst van het ontwerpen van stickers.

We hebben met hen overlegd en de volgende interessante bevindingen en tips samengesteld, zodat ook u weet hoe u het ontwerpen en het printen van stickers moet aanpakken. Zo bent u ervan gegarandeerd dat u een hoge kwaliteit heeft.

Voordat u begint na te denken over een ander aspect van uw ontwerp, moet u een beslissing nemen over de grootte en de vorm van uw sticker. In de meeste gevallen zal dit bijna uitsluitend afhangen van het beoogde gebruik van de sticker.
Misschien wel de meest voorkomende vorm voor een sticker is een regelmatig rechthoekig en vierkant ontwerp (zoals de stickers van LouLou & Tummie). Dit zijn vaak de meest kosteneffectieve stickers om te produceren, omdat er geen extra stansproces of aangepaste vorm nodig is.

Hier is nog een fantastisch stickerontwerp dat gebruik maakt van een gewone vierkante vorm voor het ontwerp. Zoals u kunt zien, is het een vrij eenvoudige maar mooi ontworpen sticker die gewoon gaat om te laten zien dat je veel kunt doen met een regelmatige vierkante / rechthoekige ontwerp; het is allemaal te wijten aan het creatieve proces

Als u op zoek bent naar een meer op maat gemaakt ontwerp zoals de sticker hierboven, is de beste optie om uw sticker gewoon op doorzichtig vinyl te printen. Op deze manier kunt u een volledig op maat gemaakt ontwerp maken, hoewel uw sticker technisch gezien nog steeds een regelmatige vierkant/rechthoekige vorm heeft (alleen dat deel van de sticker is dan volledig transparant).

Deze kunnen ook omgekeerd worden bedrukt als u van plan bent om ze op ramen of een ander transparant oppervlak te plakken (bel ons als u dit wilt doen, we helpen u graag verder).

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *