Heb ik een boxspring nodig voor mijn matras? Ontdek het hieronder

Wilt u uw bed upgraden of een verandering aanbrengen, maar weet u niet zeker welke onderdelen essentieel zijn en welke u kunt negeren? De boxspring is een van die dingen, en er zijn een paar dingen die je nodig hebt om te bepalen of dit accessoire nodig is of niet.

Wij hebben een overzicht samengesteld van alles wat met de boxspring te maken heeft, om u te helpen uitzoeken wat u nodig hebt voor uw bed. Lees verder om een volledig begrip te krijgen van de verschillende onderdelen van het bed, wat hun functies zijn en hoe ze u het beste van dienst kunnen zijn.

Wat is een boxspring?

De naam geeft niet goed weer waar je precies mee te maken hebt. In wezen is een boxspring een ondersteunend vierkant dat uw matras (matrasfundament) optilt. Goede boxsprings zijn te koop bij opbergboxspring.online. Wat interessant is aan de naam van dit onderdeel, is dat de fabrikanten van deze producten de laatste tijd vaak geen echte veren meer in hun producten hebben verwerkt.

Sommige hebben nog steeds veren in hun producten die het bed helpen het gewicht van uw lichaam te absorberen, wat uiteindelijk zal helpen om uw bed stevig en ondersteunend te houden. Bij stevigere matrassen geven de veren in de fundering van het bed het gevoel dat u op een zachter bed slaapt dan in werkelijkheid het geval is.

Het is misschien waar dat de naam is ontstaan om de functionaliteit kort te beschrijven door de twee woorden met elkaar te verbinden. De box houdt het stuk omhoog dat de veren bevat?

Heeft u echt een boxspring nodig?

De eenvoud van een boxspring is op zich geen antwoord op de vraag of u hem wel of niet nodig heeft. Maar denk eens aan het alternatief. Als u ervoor kiest geen boxspring te gebruiken, waar gaat u dan uw bed op zetten?

Bed met boxspringLaten we eens een paar verschillende opties doornemen:

  • U kunt uw bed op de grond zetten.
  • U kunt zelf een matrasfundament maken om uw bed op te plaatsen.
  • U kunt een verstelbare bodem kopen

Uiteindelijk, tenzij u iets in uw kamer wilt dat niet esthetisch is en niet zo comfortabel mogelijk, dan zult u hoogstwaarschijnlijk willen investeren in een boxspring. Tenzij, toevallig, geld niet zo belangrijk voor u is. Als u het geld te besteden hebt, kunt u kijken naar een verstelbaar bed.

Een verstelbare bodem is precies wat het klinkt. Het is een basis waar u uw bed op kunt plaatsen. De bodem kan op afstand worden bediend om uw matras te buigen, te buigen en op te tillen. Er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras als u dit product overweegt (afgezien van het forse prijskaartje).

Dit product is niet geschikt voor een traditionele binnenveringmatras. In plaats daarvan kunt u het beste een matras van traagschuim kopen voor bij uw basis.

Traagschuim matrassen worden verkocht door veel verschillende fabrikanten en worden aangeprezen als een geweldige optie voor bijna elke slaper.

Iets anders om te overwegen: Productgarantie

Verrassend genoeg vereisen veel moderne matrassen die niet door traagschuimbedrijven worden verkocht nog steeds dat u een boxspring gebruikt als u wilt dat uw garantie geldig blijft.

Als u ervoor kiest om geen boxspring te gebruiken en uw bed op een ongelijk oppervlak te plaatsen dat niet voldoende ondersteuning biedt, is het waarschijnlijk dat de matras sneller zal slijten dan wanneer uw bed op een boxspring zou staan die enige garanties biedt op het gebied van ondersteuning en gelijke ondergrond.

Dit is begrijpelijk. Matrassen adverteren dat ze bepaalde voordelen bieden waarvan verwacht wordt dat ze vele jaren meegaan. De levensduur van de zachtheid van een bed, de ondersteuning en alle andere geadverteerde voordelen zijn allemaal afhankelijk van het feit of het bed in de beste omgeving wordt gebruikt.

Hoewel het mogelijk is dat de vloer in uw huis de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt, willen matrasfabrikanten dat risico niet nemen en geld verliezen op schijnbaar ondeugdelijke producten.

Voordelen van een boxspring

We hebben besproken of een boxspring al dan niet een essentieel onderdeel is voor uw matras. Nu is het een goed idee om te bespreken hoe u kunt profiteren van het gebruik ervan, afgezien van het feit dat het helpt om uw garantie en de levensduur van uw matras te behouden.

Ze verhogen uw bed

Het eerste voordeel is dat het uw bed verhoogt. Er is iets moois aan een bed dat hoog boven de grond staat. Bovendien kan het schoner zijn. Een hoog bed voorkomt dat kleine huisdieren op het bed springen en dat kleine insecten zich een weg naar boven banen en bij u in de dekens kruipen.

Ze absorberen schokken

Wanneer uw matras op de grond ligt, is er niets dat de schokken absorbeert. Als u besluit erop te springen of als u een slaper bent die woelt en draait, zal uw matras zonder gebruik te maken van een boxspring na verloop van tijd veel sneller bezwijken onder herhaald gebruik dan met een boxspring het geval zou zijn.

Conclusie

Het is een feit dat er verschillende alternatieven zijn voor het gebruik van een boxspring onder uw matras. Als u de boxspring op de grond, op een tapijt of ergens anders wilt leggen, is dat uiteindelijk aan u. Als uw garantie geen melding maakt van de noodzaak ervan, kunt u doen wat u wilt.

 

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *