Badkamer aan vernieuwing toe? Bezint eer je begint

Je badkamer is na vele jaren intensief gebruik aan een opfrisbeurt toe? Je gezinssituatie is gewijzigd en je wil graag de badkamer vergroten, een aparte wc bijmaken of zelfs een volledig nieuwe tweede badkamer installeren om die ochtendspits wat vlotter te laten verlopen? Wat je noden ook zijn, alles start met een goede voorbereiding.

Inspiratie

Zoals bij de start van elk renovatieproject, maak je best op voorhand wat denkoefeningen. In welke stijl wil ik mijn badkamer? Landelijk, strak modern, klassiek, een bad of een inloopdouche, of allebei… Badkamer- en interieurwinkels kunnen je helpen om inspiratie op te doen, maar ook in tijdschriften of op Pinterest vind je heel wat leuke ideeën.

Deels of totaal
Zijn het bad of de douche nog in goede staat? Misschien bereik je met een nieuw badkamermeubel en een likje verf over de tegels al een prachtig resultaat. Of wil je de hele badkamer omgooien en het verouderde bad vervangen door een grote inloopdouche? Dan kan je je laten bijstaan door professionals. Voor je overweegt om muren te gaan uitbreken, consulteer je dan weer beter eerst een architect.

Timing

Denk alvast even na over de timing van je project. Niet alleen wanneer zou het een goed moment zijn maar ook hoe lang wil je zonder functionerende badkamer zitten? Hou er rekening mee dat een verbouwing heel wat stof met zich meebrengt. Ben je bijvoorbeeld bereid om dit project over te laten aan een aannemer terwijl je zelf op vakantie bent? Zo vermijd je al het stof, hoef je niet te kamperen in de keuken en kom je nadien in een mooi afgewerkte badkamer thuis.

Zelf doen of laten doen

Kan je zelf een deel van de werken uitvoeren om je budget zo beter in de gaten te houden, of om tijd te winnen? Of verkies je toch om alle werken van a tot z door een professional te laten uitvoeren?

Aandachtspunten?

Zijn er bestaande problemen die je met deze renovatie meteen aangepakt wil zien? Bestaande vochtproblemen die aandacht vragen? Of misschien extra isolatie van de vloer of buitenmuren? Dit is dan het uitgelezen moment om die problemen meteen goed aan te pakken. Een goede ventilatie of de isolatie van een koude buitenmuur kan wonderen doen.

Toekomstgericht

Wanneer je een renovatieproject start, is dat vaak vanuit een bestaande nood. Je badkamer is verouderd, of je gezinssituatie is veranderd waardoor de bestaande badkamer niet meer voldoet. Denk bij de inrichting  van je nieuwe badkamer dan ook wat verder in de toekomst. Plan je nog gezinsuitbreiding? Wat als de kinderen nog wat groter worden? Of wanneer ze het huis uit gaan? Word je al een dagje ouder en wil je je badkamer daar nu al op voorzien? Ook dit zijn zaken waar je bij een renovatie best even bij stilstaat.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *