5 tips om uw woning om te vormen tot een chique stijl

U vind uw interieur er enigszins gewoontjes uitzien? Misschien heeft u niet een specifieke interieurstijl of vindt u het lastig om een goede inrichting te bepalen? Wanneer u op zoek gaat naar inspiratie, dan vindt u op het internet en in woonbladen de mooiste interieurstijlen. Welk soort interieurstijl het ook betreft, veel van deze fraai gefotografeerde interieurs stralen stijl en klasse uit en mogen als chique worden beschouwd. Wilt u dit ook bereiken? Dan hoeft u lang niet altijd grote investeringen te doen. Met enkele kleine veranderingen kun u al een woning in chique stijl krijgen. Hierbij daarom 5 tips hoe u dit kunt bereiken.

1. Meubels in een chique interieur

Wanneer u op zoek gaat naar meubels met een chique uitstraling, dan hoeft u hiervoor helemaal geen nieuwe en dure meubels aan te schaffen. Typische meubels die er chique uitzien, zijn bijvoorbeeld meubels in Louis XVI stijl. Deze meubels hebben klassieke ronde vormen en passen in vrijwel ieder interieur. Deze stijl past naadloos in een klassiek interieur, maar ook in een interieur met landelijke stijl zullen deze meubels een opvallende verschijning zijn. Een dergelijk stoeltje in een modern interieur plaatsen, werkt contrasterend met uw moderne meubels en geeft net die luxe uitstraling waar u naar op zoek bent. Overigens hoeft de stijl van de stoel of bank niet altijd leidend te zijn. Ook het materiaal doet veel. Bijvoorbeeld meubels met fluwelen of velours bekleding. Met een beetje zoeken, zult u sjieke meubels al relatief goedkoop vinden in de kringloopwinkel of op een tweedehandswebsite.

2. Een luxe entree

Kenmerk van chique landhuizen, is een vaak majestueuze entree. Dit begint al voor de woning, met een grote oprit. Natuurlijk heeft niet ieder huis dit, maar heeft u een voortuintje, dan kunt u deze wel luxe inrichten, zodat u toch een chique entree heeft. Dit kan bijvoorbeeld met luxe beplanting, zoals een buxushaag. Onderschat ook niet de buitenverlichting. Juist als het donker wordt, bereikt u een chique uitstraling met verlichting. Plaats bijvoorbeeld grondspots in de grond langs het tuinpad dat naar de voordeur leidt en hang luxe gevellampen naast de voordeur. Ook het soort voordeur bepaalt de chique uitstraling. Een massief houten voordeur straalt veel meer luxe uit dan een kunststof voordeur en eventueel is de deur voorzien van mooi ornamenten of een ruitje.

3. Verlichting in een chique interieur

In de avonduren wilt u ook genieten van een interieur in chique stijl. Daarom is het soort verlichting ook erg belangrijk. Niet alleen de ´s avonds, ook overdag dragen lampen bij aan de luxe en chique uitstraling van het interieur. Dit houdt dus in dat u uw lampen niet hoeft te verstoppen of moet kiezen voor inbouwspots. Sterker nog, u mag gebruikmaken van lampen met grote armaturen of zelfs lampen die als bombastisch worden gezien. Wanneer u een hoog plafond heeft, dan zal een prachtige grote kroonluchter een ware blikvanger zijn. Wel is het verstandig om voor lampen in dezelfde stijl te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor gevelverlichting, staande lampen en hanglampen met dezelfde soort ornamenten. Zo creëert u eenheid en is uw verlichting niet rommelig.

4. Kunst maakt een interieur stijlvol en luxe

In een stijlvol en chique interieur horen ook de nodige kunstvoorwerpen. Dit kunnen sculpturen zijn, maar schilderijen mogen helemaal niet ontbreken. Wilt u schilderijen ophangen die de chique uitstraling belichamen? Dan zijn er enkele voorwaarden waar de schilderijen aan moeten voldoen, al is dit natuurlijk geen vereiste. Het mooiste en de meeste chique uitstraling hebben schilderijen van oude meesters. Natuurlijk kunt u geen oude meester veroorloven, maar er zijn hiervan genoeg posters en canvas drukwerken te koop. Deze schilderijen verwerkt u in een brede klassieke lijst vol met ornamenten. Uw schilderij zal zo lijken alsof deze zo uit het museum komt. Vooral de middeleeuwse taferelen op een schilderij van de oude meesters geven uw ruimte karakter. Helemaal mooi is het als u schilderijen in groot formaat gebruikt. Om uw schilderijen ook in de avonduren goed te laten uitkomen, hangt u boven het schilderij schilderijverlichting. Wilt u kunstvoorwerpen gebruiken in de vorm van beelden en sculpturen, dan kunt u beter voor één groot exemplaar kiezen, dan voor veel kleine sculpturen. Te veel combinaties van kleine sculpturen geven immers een rommelig effect.

5. De aankleding van een chique interieur

Er zijn diverse manieren om op een eenvoudige wijze uw interieur chique in te richten. Veel chique ingerichte woonhuizen hebben een hoog plafond. Dit geeft het interieur de nodige allure. Niet iedereen heeft het geluk om zelf over een hoog plafond te beschikken. Maar u kunt u uw plafond optisch wel hoger laten lijken. Dit kan bijvoorbeeld met gordijnen. Normaal zult u gordijnen misschien direct boven uw ramen hangen. U kunt ook kiezen om de gordijnen veel hoger op te hangen, bijvoorbeeld net onder het plafond. Optisch lijkt het alsof u een hoog plafond heeft en dit staat zeer stijlvol. Kies uiteraard ook voor klassieke zware gordijnen van bijvoorbeeld velours. Wilt u ook uw slaapkamer een chique uitstraling geven? Kies er dan voor om van uw bed een hemelbed te maken. Dit zijn de typische bedden die u in chique landhuizen tegen zult komen. Felle kleuren zult u niet veel tegenkomen in chique interieurs, maar u kunt wel werken met patronen. Bijvoorbeeld verticaal gestreept behang in rustige en chique kleuren zal de chique uitstraling benadrukken.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *