4 tips om je zoekertjes op tweedehandssites te laten opvallen

Heb je net de lenteschoonmaak achter de rug? Dan ben je tijdens het poetsen en opruimen wellicht ook veel spullen tegengekomen die je niet meer wil bijhouden. Kleding, meubels, boeken, vazen of zelfs je wagen. Je kan sommige spullen gratis doneren aan kringwinkels, maar duurdere spullen zet je misschien wel graag te koop. Ontdek hier 4 goede tips om je zoekertjes zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

1. Wees volledig in je omschrijving

Geef zoveel mogelijk informatie over het object dat je verkoopt. Doe je je wagen van de hand, dan is ‘auto’ als omschrijving nogal karig. Als iemand een tweedehands mini cooper koopt, wil hij of zij graag meer informatie over onder andere het bouwjaar, de kilometerstand, de cilinderinhoud en het vermogen van de motor. Vermeld eventueel ook waarom je iets verkoopt. Wanneer je meubels verkoopt, kan je bijvoorbeeld zeggen dat je gaat verhuizen en er geen plaats meer voor hebt in je nieuwe, kleinere woning. Zo is de koper gerustgesteld en gaat hij niet vermoeden dat er een addertje onder het gras zit.

2. Benchmark je verkoopprijs

Weet je absoluut niet hoeveel je moet vragen voor die koersfiets die je verkoopt? Zoek dan uit hoeveel andere verkopers vragen voor een soortgelijke fiets. Op basis daarvan kan je inschatten hoeveel de fiets waard is. Of ga na hoeveel je er initieel zelf voor betaald hebt en bepaal naargelang daarvan hoeveel de fiets ongeveer nog waard is. Kom je er echt niet uit? Laat mensen dan bieden op je zoekertje. Zo ligt de bal in de het kamp van de koper en kan jij bepalen of je ingaat op het bod of niet.

3. Plaats goede foto’s bij je zoekertje

Verkoop je je Volvo xc40 tweedehands? Neem er dan veel en goede foto’s van. Mensen gaan op basis van je foto’s bepalen of ze interesse hebben in je wagen of niet. Hoe beter jouw foto’s zijn, hoe sneller iemand geneigd zal zijn om je wagen in levenden lijve te komen bewonderen.

4. Wacht het juiste moment af

Net zoals posts op sociale media op bepaalde tijdstippen meer likes opleveren, zo is ook het plaatsen van jouw zoekertje op tweedehandssites op het juiste moment cruciaal. Wist je dat er meer gezocht wordt voor of tijdens het weekend dan op weekdagen? Je zoekertje online plaatsen op vrijdag is het allerbeste moment!

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *