4 fun facts over de Franse auto-industrie

Als we het hebben over auto’s dan denken de meeste mensen spontaan aan Franse en Duitse auto’s, waarbij het merendeel van de tijd mensen een betere perceptie hebben over de Duitse auto’s.

Van waar het komt dat veel mensen negatief kijken naar Franse auto’s is een mysterie. Al jaar en dag leveren merken zoals Peugeot, Citroën en Renault oerdegelijke auto’s af.

Om de negatieve perceptie die mensen hebben tegenover deze Franse topmerken wat te veranderen, delen we vandaag graag een aantal fun facts met jou over de Franse auto-industrie.

  1. Reddingsboei voor veel Franse inwoners

Dat de auto-industrie in Frankrijk voor heel wat werkgelegenheid zorgt, is een understatement. Maar liefst 224.000 Fransen werken rechtstreeks in de auto sector. Daarbovenop zijn er nog eens meer dan 2 miljoen mensen die een job verrichten die gelinkt is aan de auto-industrie.

  1. Fransen hebben een oog voor het milieu

Franse automerken waren de eerste die een beloningsysteem hebben ontwikkeld voor consumenten die een milieuvriendelijke auto aankochten. Kocht je een auto die goed was voor het milieu? Dan kreeg je betere voordelen bij je autoverzekering. Aan de andere kant moesten mensen met een auto die niet zo milieuvriendelijk was een extra heffing betalen bovenop hun verzekering.

Op die manier sloegen de Franse topmerken de handen in elkaar om samen voor een beter milieu te gaan. Hiervoor kunnen we alleen maar de handen op elkaar zetten.

  1. Heb vertrouwen in de vans

Uit een onderzoek van 2018 blijkt dat maar liefst drie vans van de Franse merken werden opgenomen in de top 10 van meest betrouwbare vans. Elk Frans topmerk is vertegenwoordigd met één van. We zetten de drie vans even op een rijtje voor jou:

  • Renault Trafic
  • Citroën Berlingo
  • Peugeot Partner

Deze bestelbusjes zijn niet alleen betrouwbaar wanneer ze nieuw zijn. De Citroën Berlingo tweedehands is heel hoog aangeschreven.

Verlang je naar een grotere bestelbus dan de Citroën Berlingo? Dan is een Citroën Jumpy tweedehands ook een klepper van formaat. Zie dit bestelbusje als de grote broer van de Berlingo.

  1. Ierse bisschoppen boycotten Peugeot

In 1977, lanceerde Peugeot een televisiespotje voor zijn nieuwste model 305. In het filmpje is een zingende en dansende vrouw te zien. Dit schoot in het verkeerde keelgat van heel wat Ierse bisschoppen, waarbij ze het massaal verboden aan het Ierse volk om een Peugeot 305 te kopen.

Wanneer Peugeot een tijdje later zijn luxe model van de 305 lanceerde, deed die het verbazingwekkend goed in Ierland.

About admin

Check Also

La révolution commerciale du professeur Milan Krajnc

Dr. Milan Krajnc, Business & Personal Coach, expert de votre réussite personnelle et professionnelle. Milan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *